Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@01:06:11 GMT

درآمد نفتی عربستان بالاتر می‌رود

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۶۱۹۴۷

درآمد نفتی عربستان بالاتر می‌رود

عربستان سعودی پیش بینی کرد درآمد نفتی این کشور در سال میلادی آینده ۱۲ درصد رشد می‌کند که نشان دهنده انتظار این کشور برای تداوم روند رشد قیمت‌ها در سال ۲۰۱۸ است.

به گزارش ایسنا، بزرگترین تولیدکننده اوپک انتظار دارد درآمدش از فروش نفت از ۴۴۰ میلیارد ریال در سال ۲۰۱۷ به ۴۹۲ میلیارد ریال (۱۳۱ میلیارد دلار) در سال ۲۰۱۸ افزایش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق اعلام وزارت دارایی عربستان، درآمد غیرنفتی از ۲۵۶ میلیارد ریال در سال ۲۰۱۷ به ۲۹۱ میلیارد ریال در سال ۲۰۱۸ افزایش خواهد یافت.

نفت در پی توافق تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک برای تمدید کاهش تولید تاپایان سال میلادی آینده، در مسیر دومین رشد سالانه متوالی قرار دارد.

به گفته منابع داخلی آگاه، عربستان سعودی قصد دارد قیمت‌های بنزین را در ژانویه ۸۰ درصد افزایش دهد.

به گفته زیاد دائود، اقتصاددان خاورمیانه بلومبرگ اکونومیکس، با در نظر گرفتن اینکه عربستان به توافق کاهش تولید اوپک پایبند خواهد ماند، پیش بینی درآمد نفتی بالاتر منعکس کننده انتظارات برای بالا رفتن قیمت‌های نفت است. صادرات بالاتر یا افزایش قیمت‌های نفت می‌تواند به متوازن شدن بودجه کمک کند.

عربستان سعودی تنها کشور عضو اوپک نخواهد بود که انتظار دارد قیمت‌های نفت سال آینده بالاتر رود. عراق که دومین تولیدکننده بزرگ اوپک است، در بودجه ۲۰۱۸ خود قیمت نفت را ۴۶ دلار در هر بشکه پیش‌بینی کرده است که بالاتر از ۴۲ دلار در سال میلادی جاری است. در بودجه ۲۰۱۸ قطر، قیمت نفت ۴۵ دلار در هر بشکه پیش‌بینی شده است در حالیکه ایران انتظار دارد از فروش نفت با قیمت ۵۰ دلار در هر بشکه ۳۳ میلیارد دلار درآمد کسب کند.

دولت عربستان به فروش نفت برای درآمد خود به شدت متکی است و مالیه این کشور از زمان ریزش قیمت‌ها در سال ۲۰۱۴ به شدت لطمه دید. مجموع درآمد پیش‌بینی شده برای سال میلادی آینده ۷۸۳ میلیارد ریال است که در مقایسه با ۶۹۶ میلیارد ریال در سال ۲۰۱۷ افزایش نشان می‌دهد. دولت عربستان قصد دارد ۹۷۸ میلیارد ریال در سال ۲۰۱۸ در مقایسه با ۹۲۶ میلیارد ریال در سال میلادی جاری هزینه کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، عربستان برای ازسرگذراندن رکود در سال ۲۰۱۶ تدابیر ریاضتی را اجرا کرد و در آوریل، محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور برنامه "چشم انداز سعودی ۲۰۳۰" را با هدف پایان دادن به وابستگی عربستان به نفت رونمایی کرد. قرار است عربستان پنج درصد از سهم آرامکو، بزرگترین صادرکننده نفت جهان، را در بازار سهام عرضه کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۶۱۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد

عباس آرگون، نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با خبر نگار مهر در خصوص کاهش قیمت ارز و بازگشت دلار به نزدیکی دامنه ۵۰ هزار تومان گفت: آن بخشی از بحث نوسانات ارز که مربوط به هیجانات ناشی از تنش‌های سیاسی و منطقه‌ای است، فروکش کرده و به نوعی با سپری شدن این دوره، شاهد کاهش قیمت ارز هستیم. طبیعتاً بعد از بازگشت آرامش به بازار ارز می‌شد انتظار کاهش و اصلاح قیمت‌ها را هم داشت که این اتفاق افتاد.

وی ادامه: در بخش بعدی و نگاه بلندمدت به بازار، باید به افزایش قیمت ارز ناشی از تورم اشاره کرد که همچنان لازم است نرخ ارز متناسب با شرایط تورمی یا نزدیک به‌آن تعدیل شود، در غیر این صورت باید انتظار افت صادرات و رونق واردات را داشت که ناخواسته ما را دوباره به سمت افزایش قیمت ارز هدایت می‌کند. در واقع نرخ ارز باید خود را با توجه به شرایط اقتصادی کشور با تورم تطبیق دهد تا صادرات هم از توجیه و رونق لازم برخوردار شود.

این فعال اقتصادی به تاثیر مثبت سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان در کنترل نوسانات اخیر بازار اشاره کرد و گفت: سفر محمدرضا فرزین به عربستان را هم می توان شوک مثبتی به بازار ارز محسوب کرد، چراکه هر چقدر ما روابط بین‌المللی خود را با کشورهای منطقه و جهان توسعه دهیم و به نوعی دیپلماسی فعالی در این خصوص داشته باشیم، قطعاً شاهد تاثیرات مثبت آن خواهیم بود. در نتیجه سفر فرزین به عربستان نیز توانست در کنترل و مهار انتظارات تورمی ناشی از تنش‌های منطقه ای تاثیر گذار باشد و نرخ دلار را کاهش دهد.

آرگون به لزوم حفظ ثبات و آرامش در بازار ارز تاکید کرد و افزود: بی تردید آرامش سیاسی و منطقه ای می‌تواند جلوی افزایش قیمت ها و التهاب بازار را بگیرد و در مساله انتظارات تورمی هم تاثیرگذار باشد. به هر حال رسیدن به این شرایط نیازمند تدوین و اجرای برنامه‌هایی با توجه به واقعیت‌هاست که یکی از آنها تعدیل نرخ ارز با نرخ تورم است. ضمن اینکه تصمیمات کارشناسی شده و منطقی در روند حمایت و تسهیل افزایش صادرات نیز می تواند در ایجاد ثبات بازار تاثیرگذار باشد.

کد خبر 6093848 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • کاهش درآمد استارباکس به دنبال تحریم‌های ضدصهیونیستی
  • عربستان قیمت نفتش را افزایش داد
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد
  • آخرین قیمت طلا، سکه و دلار تا پیش از امروز ۱۲ اردیبهشت
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • نرخ ارز امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ +جزئیات
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • دستور رییسی باز هم ناممکن از آب درآمد!/ ساخت هواپیما فعلا شدنی نیست/ تکلیف یک میلیون دلار پولی که صرف شد چه می‌شود؟ (فیلم)
  • عربستان قیمت نفت را برای آسیایی‌ها در ژوئن افزایش می‌دهد