Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-02@00:46:14 GMT

آماری عجیب از آینده اقتصادی عربستان

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۲۱۷۵

آماری عجیب از آینده اقتصادی عربستان

پیامد‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا و افت قیمت نفت در عربستان، اقتصاد این کشور را تحت فشار‌های بی سابقه‌ای قرار داده و این مساله در افزایش شاخص بدهی عربستان سعودی در سه ماهه نخست امسال با ۶.۷٪، به عنوان بالاترین رشد سه ماهه بدهی در یک سال است.

** حجم بدهی‌های میلیاردی عربستان

پایگاه خبری الخلیج الجدید نوشت: «محمد الجدعان» وزیر دارایی عربستان، اخیرا اعلام کرد که عربستان قصد دارد ۲۲۰ میلیارد دلار وام بگیرد، زیرا عربستان در حال حاضر با موج عظیمی از بدیهی مواجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در مصاحبه اختصاصی با شبکه «العربیه» تأیید کرد که عربستان در طی ۴ سال بیش از یک تریلیون ریال (حدود ۲۶۶ میلیارد دلار) از ذخایر کشور استفاده کرده است و همین امرریاض را در تنگنای مالی قرار داده است.

بر اساس برآورد‌های روزنامه سعودی «الاقتصادیه» سعودی، در پایان سه ماهه اول سال ۲۰۲۰، بدهی عمومی سعودی به ۷۲۳.۵ میلیارد ریال (۱۹۲.۹ میلیارد دلار) رسیده است.

کسری بودجه عمومی عربستان، در سه ماهه اول سال جاری میلادی ۳۴.۱ میلیارد ریال (حدود ۹ میلیارد دلار) می‌باشد.

بدهی داخلی عربستان ۵۵.۲ درصد از مجموع بدهی‌های عربستان است، در حالی که بدهی خارجی حدود ۴۴.۸ درصد و بدهی تولید ناخالص داخلی ۲۷.۴ درصد گزارش شده است. این درحالی است که بدهی تولید ناخالص داخلی در پایان سال گذشته ۲۵.۷ درصد بود و این درصد تا پایان سال ۲۰۲۰ به ۵۰ درصد افزایش می‌یابد.

کسری بودجه سعودی در سه ماهه اول سال جاری میلادی از طریق بدهی‌های خارجی به مبلغ ۱۸/۴۹ میلیارد ریال و استقراض داخلی در حدود ۱۱.۱۹ میلیارد ریال و ۹ میلیارد ریال بدهی از حساب جاری جبران شد.

وزارت دارایی عربستان از آغاز سال ۲۰۲۰، روش‌هایی را برای استقراض از مردم اتخاذ کرد و درهمین راستا در ژانویه گذشته اوراق قرضه بین المللی به ارزش ۵ میلیارد دلار منتشر کرد تا کسری بودجه عمومی این کشور را جبران کند.

عربستان در مارس گذشته به منظور اصلاح کسری بودجه ملی خود ۱۵.۵۶۸ میلیارد ریال (۴.۱۵ میلیارد دلار) اوراق قرضه منتشر کرد.

به گزارش شبکه آمریکایی "بلومبرگ"، صندوق سرمایه گذاری عربستان سعودی ماه‌ها در حال مذاکره با چندین بانک بین المللی برای دریافت وام به ارزش ده میلیارد دلار برای یک سال می‌باشد و قصد دارد وام را به مدت یک سال دیگر نیز تمدید کند.

این در حالی است که عربستان در سال ۲۰۱۸ نیز وام کلانی را گرفته بود در سال ۲۰۲۰ وام دیگری به ارزش ۱۱ میلیارد دلار به مدت ۵ سال درخواست کرده است.

پیش بینی می‌شود که عربستان در سال ۲۰۲۰ شاهد بدهی سنگینی باشد که این بدهی با توجه به اوراق قرضه و چک‌های منتشر شده، ۱۱۸ میلیارد ریال (۳۱.۵ میلیارد دلار) خواهد بود.

در سال ۲۰۱۸، میزان بدهی‌های دولت عربستان سعودی حدود ۱۵۰ میلیارد دلار بود که ۵۴٪ از آن به پول ملی (ریال) و بقیه بدهی‌ها به دلار بود.

** تاثیر ویرانگر کرونا بر اقتصاد عربستان

در پی تشدید شیوع کرونا و بحران‌های مالی حاصل از آن، عربستان از ثروتمندترین کشور منطقه که درآمد‌های سرشاری از برگزاری مراسم حج به دست می‌آورد، اکنون به بزرگترین وام‌گیرنده در میان کشور‌های عربی تبدیل شده است. همچنین عربستان به احتمال زیاد درآمد حاصل از حج تمتع را در مرداد ماه آینده از دست خواهد داد، زیرا شیوع کرونا مانع فعالیت‌های اقتصادی مانند شرکت‌های مسافرتی و هواپیمایی و خدمات هتل‌ها خواهد شد.

جدعان ابراز کرد که ریاض به شدت تحت تاثیر پیامد‌های اقتصادی حاصل از ویروس کرونا قرار گرفت و این کشورهرگز شاهد چنین بحران شدیدی در گذشته نبود و وی پیش بینی کرد که بحران فعلی ممکن است به سطح بالاتری افزایش یابد.

عربستان درسایه شیوع کرونا، به شدت تحت تاثیر کاهش قیمت نفت قرار گرفت و همین امر باعث شد که بدهی‌های سهمگینی بر او وارد شود.

در بودجه سال ۲۰۲۰ عربستان، قیمت هر بشکه نفت در حدود ۵۵ دلار تخمین زده می‌شود، در حالی که قیمت هر بشکه کمتر از ۲۰ دلار است، براساس اطلاعات رسمی عربستان این بدان معناست که اگر میانگین روزانه صادرات عربستان حدود ۷۲۷۸ میلیون بشکه باشد، این کشور ۲۵۴.۷ میلیون دلار از دست می‌دهد.

اگر قیمت هر بشکه نفت به همین قیمت باقی بماند (کمتر از ۲۰ دلار)، ریاض تا پایان سال جاری، با کاهش سهم درآمد نفتی تا ۹۰ میلیارد دلارمواجه خواهد بود.

قیمت نفت خام برنت در اواخر سال گذشته سال ۲۰۱۹، قبل از افت قیمت نفت که ناشی از کاهش تقاضای جهانی و جنگ نفتی بین روسیه و عربستان بود، حدود ۶۷ دلار بود.

عربستان به دنبال تصمیم اوپک مبنی بر کاهش ۱۰ میلیون بشکه‌ای تولید جهانی در روز، خسارت‌های زیادی متحمل می‌شود، زیرا مجبور می‌شود تا تولید نفت خود را به ۸.۵ میلیون بشکه کاهش دهد. بر اساس گزارش رویترز، کاهش تولید نفت عربستان باعث کسری بودجه این کشورمی شود و درآمد نفتی آن تا حدود ۴۰ میلیارد دلار افت می‌کند.

** فاجعه اقتصادی جنگ یمن برای عربستان

جنگ عربستان با یمن از دیگر دلایل تبدیل عربستان به یک کشوربدهکار می‌باشد. ریاض هزینه واقعی جنگ را که هنوز پایان نیافته است، پنهان می‌کند. اما گزارش‌های تایمز نشان می‌دهد که این کشور روزانه حدود ۲۰۰ میلیون دلار یا ۷۲ میلیارد دلار سالانه خسارت متحمل شده است. این بدان معناست که صورتحساب جنگ ظرف ۵ سال به ۳۶۰ میلیارد دلار رسیده است. در همین راستا ریاض سالانه بیش از ۶۰ میلیارد دلار برای واردات اسلحه هزینه می‌کند که همین امر فشار زیادی را بر بودجه این کشور وارد می‌کند.

** هزینه‌های اصلاحات اجتماعی محمد بن سلمان

علاوه بر دلایل ذکر شده، عربستان در طی ۱۰ سال هزینه‌های زیادی به برنامه‌های تفریحی به ارزش ۲۴۰ میلیارد ریال (حدود ۶۴ میلیارد دلار) اختصاص داده است.

«محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی، در نظر دارد ۵۰۰ میلیارد دلار برای تأسیس شهر "نئوم" در دریای سرخ هزینه کند و با وجود ابهام در مورد بازدهی مورد انتظار از این پروژه، بارسنگینی را به خزانه عربستان وارد می‌کند.

بر اساس گزارش‌های آژانس پولی عربی سعودی، همه این فشار‌ها باعث کاهش شدید ذخایر نفتی عربستان شد و از زمان به سلطنت رسیدن «سلمان بن عبدالعزیر» در سال ۲۰۱۵ این نقدینگی از ۷۳۲ دلار به ۴۹۷ میلیارد دلاردر سال ۲۰۱۹ رسید.

«مودیز» آژانس رتبه بندی جهانی با توجه به افزایش حجم بدهی‌های عربستان به دلیل کاهش شدید قیمت نفت، برآورد کرده است که درآمد‌های دولت این کشور درسال جاری میلادی در مقایسه با سال گذشته به میزان ۳۳ درصد کاهش یابد.

صندوق بین المللی پول نیز در مارس گذشته تاکید کرد: که اگرعربستان به درآمد‌های نفتی خود متکی باشد، ثروت عظیم خود را قبل ازسال ۲۰۳۵ از دست می‌دهد.

فیچ «موسسه بین المللی اقتصادی و اعتبار سنجی» نیز اعلام کرد که کسری بودجه ۸۰ تا ۹۰ میلیارد دلاری برای عربستان محرز شده است و این بدان معنی است که این کشور فرصتی برای وام گرفتن دوباره برای تامین بودجه مالی خود در ماه‌ها و حتی سال‌های آینده را نخواهد داشت.

* مشرق

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: میلیارد ریال میلیارد دلار کسری بودجه بین المللی ۵ میلیارد سال جاری قیمت نفت سال ۲۰۲۰ بدهی ها سه ماهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۲۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با وجود اختلاف با کلوپ؛ محمد صلاح در لیورپول می‌ماند

قرمزهای مرسی‌ساید اطمینان دارند ستاره مصری یک فصل دیگر در آنفیلد می‌ماند.

طرفداری | محمد صلاح در لیورپول می‌ماند.

به گزارش اتلتیک، باشگاه لیورپول به طور کامل اطمینان دارد که محمد صلاح در تابستان امسال در تیم باقی بماند و برنامه‌ریزی‌های خود را بر این اساس انجام می‌دهد.

با وجود اینکه قرارداد این مهاجم 31 ساله تابستان آینده به پایان می‌رسد و طی ماه‌های اخیر گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر جدایی او افزایش یافته بود، اما صلاح هیچ تمایلی به ترک آنفیلد نشان نداده و این موضوع با خواسته لیورپول نیز همخوانی دارد.

علاقه عربستان فروکش کرد

در حالی که در تابستان گذشته زمزمه‌هایی از انتقال صلاح به لیگ عربستان به گوش می‌رسید، به نظر می‌رسد این علاقه فروکش کرده است. منابع آگاه در لیگ حرفه‌ای عربستان (SPL) معتقدند که صلاح تمایل دارد یک فصل دیگر را در لیورپول سپری کند.

با وجود اینکه علاقه باشگاه‌های عربستانی به طور کامل از بین نرفته، اما شدت آن به مراتب کمتر از زمانی است که SPL در تابستان گذشته به شدت روی جذب بازیکنان جدید سرمایه‌گذاری می‌کرد و الاتحاد به دنبال جذب صلاح برای تقویت تیم خود در جام باشگاه‌های جهان بود.

وضغیت صلاح در 2025؟

اگر صلاح قرارداد خود با لیورپول را تمدید نکند یا به تیمی دیگر منتقل نشود، ممکن است لیگ حرفه‌ای عربستان در سال 2025 که او 33 ساله خواهد شد و نیازی به پرداخت هزینه انتقال نخواهد بود، دوباره به دنبال جذب او باشد.

کلوپ و صلاح؟ هر چه بود تمام شد!

در بازی روز شنبه مقابل وستهام یونایتد، به نظر می‌رسید که کلوپ در حالی که صلاح منتظر بود در نیمه دوم به عنوان بازیکن تعویضی به میدان برود، صحبت تندی با او داشت. با این حال، هیچ گزارش یا شواهدی مبنی بر وجود نگرانی در باشگاه در مورد این اتفاق وجود ندارد و حتی اگر مشکلی بین آنها وجود داشته باشد، با توجه به جدایی قریب‌الوقوع کلوپ، چندان حائز اهمیت نیست. 

آینده دیگر بازیکنان؟

علاوه بر صلاح، آینده کاپیتان ویرجیل فن‌دایک و ترنت الکساندر آرنولد که قراردادهایشان همزمان با صلاح به پایان می‌رسد، توسط مدیر ورزشی جدید باشگاه، ریچارد هیوز، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. اینها از جمله مسائلی هستند که پس از نهایی شدن انتصاب آرنه اسلوت به عنوان جانشین یورگن کلوپ در پست سرمربیگری لیورپول باید مورد توجه قرار گیرند.

از دست ندهید ????????????????????????

محمد مورایس؛ نام جدید سرمربی سپاهان؟ هالند، خیلی پیشرفت کردی و در سطح چمپیونشیپ شدی! واکنش هوادار تاتنهام بعد از کری‌خوانی نافرجام برای رایس (فیلم) بنر توهین‌آمیز بازیکن اینتر علیه ستاره میلان 

دیگر خبرها

  • دلار بیش از ۵۰ و چند هزار تومان توجیه علمی و اقتصادی ندارد
  • کمیسیون اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار شد/ پیش‌بینی افزایش تجارت به ۳۰ میلیارد دلار
  • بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید
  • جام پادشاهی عربستان؛ تلاش النصر برای فتح تنها جام فصل
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • خبری عجیب برای الهلالی‌ها درمورد آقای گل
  • عجیب اما واقعی؛ الهلال قصد فروش میتروویچ را دارد!
  • نقشه عجیب بارسا: فروش جانشین مسی به عربستان
  • با وجود اختلاف با کلوپ؛ محمد صلاح در لیورپول می‌ماند