Web Analytics Made Easy - Statcounter

عربستان از زمان پادشاهی ملک سلمان با افزایش ۴۵۰ درصدی قیمت سوخت روبه‌رو بوده که این موضوع منجر به اعتراضات بسیاری از شهروندان سعودی شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از سعودی لیکس، عربستان از زمان سلطنت «سلمان بن عبدالعزیز آل سعود» پادشاه عربستان و پسرش «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی افزایش بی سابقه قیمت بنزین را تجربه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برجسته‌ترین بحران‌ها در طول سال‌های سلطنت ملک سلمان و پسرش گسترش فقر، بیکاری، تکدی گری، فساد اخلاقی و همچنین گسترش کافه‌های شبانه و نمایش‌های مد در سرزمین دو مسجد مقدس نیز بوده است.

با وجود وعده‌های بن سلمان از طریق چشم انداز ۲۰۳۰ مبنی بر متنوع‌سازی اقتصاد کشور، شهروندان سعودی تاثیرات مثبتی بر زندگی خود یا به طور کلی بر شرایط عربستان احساس نکردند؛ چرا که این کشور برای اولین بار در ژوئن سال ۲۰۲۰ شاهد وضع مالیات بر ارزش افزوده با نرخ ۱۵ ٪ بود و علاوه برآن کمک‌هزینه‌های معیشتی کارمندان دولتی نیز لغو شد.

قبل از ورود ملک سلمان به دربار سلطنتی، قیمت بنزین در پایان سال ۲۰۱۵ (بنزین ۹۱ = ۰.۴۵ ریال) (بنزین ۹۵ = ۰.۶۰ ریال) بود. در ژوئن ۲۰۲۰، قیمت بنزین به (۹۱ بنزین = ۱۸/۲ ریال) (بنزین ۹۵ = ۳۳/۲ ریال) رسید و بنابراین افزایش قیمت بنزین در زمان ملک سلمان و پسرش حدود ۴۵۰ درصد بوده است.

شرکت غول نفتی آرامکو سعودی عصر پنجشنبه قیمت‌های جدید بنزین در عربستان را برای ماه ژوئن اعلام کرد که از صبح جمعه در داخل عربستان اعمال شد. قیمت‌های ماه ژوئن به شرح زیر بود: بنزین ۹۱ از ۲.۰۸ ریال در هر لیتر به ۲.۱۸ ریال و بنزین ۹۵ از ۲.۲۳ ریال در هر لیتر به ۲.۳۳ ریال افزایش یافت.

بررسی دوره‌ای قیمت سوخت اعلام شده توسط آرامکو نشان داد که قیمت‌های ماه ژوئن کمتر از قیمت‌های مشابه آن‌ها در سپتامبر گذشته است.

این امر موجب خشم و عصبانیت شهروندان سعودی شده است. «وافی الهلالى» فعال سعودی در این زمینه نوشت: متأسفانه خالی شدن جیب شهروندان سعودی همچنان در حال افزایش است. قیمت جهانی نفت بالا رفته، این بدان معنی است که رژیم آل سعود سود می‌کند. چرا قیمت آن را به صورت داخلی بالا می‌برید در حالی که حقوق و دستمزد همچنان بدون تغییر باقی مانده است. هدف شما از افزایش قیمت بنزین جز خالی کردن جیب شهروندان نیست.

یک فعال سعودی دیگر نیز تاکید کرد: به جای پرداخت میلیارد‌ها دلار برای باشگاه‌های ورزشی و تفریحی که هیچ منفعتی ندارند و تنها پول را هدر می‌دهید، برای شهروندان و در زمینه یارانه بنزین هزینه کنید.

«عبدالله الغامدی» فعال سعودی دیگر نیز در همین راستا نوشت: چرا با وجود بهبود قیمت نفت، قیمت سوخت و خدمات سوختی در حال افزایش است؟ رژیم آل سعود قصد دارد سوخت و خدمات سوختی را در داخل عربستان به بالاترین قیمت برساند، حتی اگر قیمت نفت در سطح جهانی نیز افزایش یابد. این رژیم از این طریق می‌خواهد ثروت خود را افزایش دهد.

وی گفت: وضع مالیات‌های جدید و پروژه خصوصی‌سازی نشان می‌دهد که رژیم آل سعود می‌خواهد ملت سعودی را زیر فشار له کند و از طریق آن‌ها ثروتمندتر شود، چه بساکه ملت فقیرتر می‌شوند و تنها راه حل این مشکل انقلاب علیه رژیم آل سعود است.

الغامدی در ادامه تاکید کرد: کشوری با مردم و سرزمین مقدسات، ثروت، ارتش، وزارتخانه‌ها، دانش پژوهان و دانشگاه‌هایش تصور کنید، همه این‌ها در دست یک شخص (محمد بن سلمان) است که هر طور که دوست دارد آن را اداره می‌کند و هیچ کس نمی‌تواند با یک کلمه از او انتقاد کند که این یک بدبختی بزرگ است. بزرگترین آن این است که این فرد از نظر روانی و ذهنی آشفته و در زمینه سیاسی و نظامی شکست خورده است.

«سعید بن ناصر الغامدی» فعال سیاسی دیگر نیز اعلام کرد: این واقعیت ثابت شده وجود دارد که خسارات اقتصادی عظیم عربستان به دلیل سیاست‌های متزلزل ولیعهد سعودی با فشار بر جیب شهروندان سعودی و تحمیل مالیات‌های سنگین و قیمت‌های بالا بنزین جبران می‌شود که آخرین مورد افزایش قیمت بنزین است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فساد اخلاقی شهروندان سعودی رژیم آل سعود قیمت بنزین قیمت سوخت ملک سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۳۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب

آمار نشر در فروردین ماه حاکی از افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب در فروردین ماه نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته دارد، در حال شمارگان کتاب نیز ۵۷ درصد افزایش داشته است.

به گزارش تسنیم، براساس آمار‌های موجود در خانه کتاب و ادبیات ایران، در نخستین ماه از سال جدید، نشر ایران شاهد انتشار ۵ هزار و ۲۱ عنوان کتاب تازه بوده است، که نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته شاهد افزایش ۲۴ درصدی بوده‌ایم.

از این میان ۳ هزار و ۶۶۲ عنوان تالیفی و هزار و ۳۵۹ عنوان ترجمه بوده است. ناشران تهرانی ۳ هزار و ۶۳۳ عنوان کتاب منتشر کرده و ناشران شهرستانی هزار و ۳۳۸ عنوان.

در میان کتاب‌های منتشر شده فروردین ماه، ۳ هزار و ۱۰ عنوان چاپ اول و ۲ هزار و ۱۱ عنوان تجدید چاپ بوده است، شمارگان کل کتاب‌های منتشر شده شش میلیون و سیصد و سی هزار و دویست و شصت و چهار نسخه بوده است، اگرچه تعداد عناوین نسبت به بازه زمانی مشابه ۲۴ درصد افزایش داشته است،، اما شمارگان کل کتاب‌ها با ۵۰ درصد افزایش روبرو بوده است.

میانگین شمارگان هر عنوان نیز هزار و ۲۶۰ نسخه بوده است که نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته افزایش داشته است که نسبت به بازه زمانی مشابه ۵۷ درصد افزایش داشته است.

ارزش ریالی کتاب‌های منتشر شده در فروردین ماه، ۱۱ میلیارد و شصت و دو میلیون و پانصد و هفتاد و یک هزار و نود ریال بوده و میانگین قیمت کتاب نیز به ۱۷۰ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که در فروردین ماه سال گذشته میانگین قیمت کتاب ۸۱ هزار تومان بوده است، یعنی افزایش ۱۱۰ درصدی را در قیمت‌ها در آستانه نمایشگاه کتاب تجربه می‌کنیم. میانگین قیمت کتاب نیز از صفحه‌ای ۵۰۰ تومان به صفحه‌ای هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است.

افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب در آستانه نمایشگاه کتاب در حالی اتفاق افتاده است که قیمت کاغذ نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته افزایشی نداشته و تعرفه‌های چاپ نیز اخیراً و برای ماه‌های پیش رو با افزایش همراه بوده است.

در میان رده‌های دیویی نشر کودک و نوجوان با ۹۲۱ عنوان کتاب در صدر قرار دارد و پس از آن ادبیات با ۹۰۹ عنوان و کمک درسی با ۷۳۱ عنوان در رده‌های بعدی قرار دارند، کمترین عناوین منتشره نیز با ۶۰ عنوان به حوزه کلیات اختصاص دارد.

در حوزه کودک و نوجوان از ۹۲۱ عنوان کتاب منتشره ۵۶۸ عنوان تالیفی و ۳۵۳ عنوان ترجمه بوده است، اگر چه فاصله ترجمه و تالیف در این حوزه چندان نگران کننده نیست،، اما وقتی آمار کتاب‌های چاپ اول این حوزه را در قیاس با تجدید چاپی‌ها بررسی کنیم، خواهیم دید که روند حرکت ناشران به سمت کتاب‌های تجدید چاپ و کاهش تالیفات تازه در این حوزه ادامه دار بوده و وضعیت نگران‌کننده‌ای را ایجاد کرده است.

شمار کتاب‌های چاپ اول این حوزه ۴۳۵ عنوان و شمار تجدید چاپی‌ها ۴۸۶ عنوان بوده است. میانگین شمارگان کتاب در حوزه کودک و نوجوان نیز هزار و ۴۵۸ نسخه بوده است. اما قیمت کتاب‌های کودک و نوجوان نیز با افزایش روبرو بوده است، از ۵۲ هزار تومان در فروردین سال گذشته به ۷۶ هزار تومان رسیده است. به عبارت دیگر ۴۴ درصد گران‌تر شده است.

دیگر خبرها

  • بنزین در امارات گران می‌شود
  • عربستان قیمت نفتش را افزایش داد
  • افزایش ۲۵ درصدی مصرف سوخت هواپیما در چابهار با افزایش ۳۸ درصدی پروازها
  • عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • قیمت طلا و سکه امروز 11 اردیبهشت 1403
  • بن سلمان: مخالف آوارگی مردم غزه هستیم
  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب
  • عربستان قیمت نفت را برای آسیایی‌ها در ژوئن افزایش می‌دهد